Det har länge saknats ett familje-BB på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Det största hindret har varit lokalerna. Men nu har en lösning hittats. Reproduktionsmedicinskt centrum (RMC) som idag delar byggnad med Kvinnokliniken kommer flytta till nya lokaler i Dockan i Västra Hamnen och därmed kommer utrymme på Kvinnokliniken öppnas upp för ett familje-BB.

— Detta är fantastiska nyheter för alla framtida föräldrar och något Skånes universitetssjukhus i Malmö väntat på länge. Ett familje-BB kommer förbättra upplevelsen och tryggheten på förlossningen i Malmö för familjerna och för medarbetarna samtidigt som RMC kommer få nya, fräscha lokaler med större möjligheter för bland annat forskning, säger Camilla Mårtensen (L) ordförande i sjukhusstyrelse Sus.

Reproduktionsmedicinskt centrum planerar att flytta till nya lokaler i oktober 2021 och då kommer lokalerna göras om till ett familje-BB i nära anslutning till förlossningsavdelningen.

— Att vi äntligen kan få ett familje-BB i Malmö är väldigt bra. Det är många som upplevt att det saknats ett familje-BB i Malmö och det är viktigt att kunna erbjuda det för nyblivna familjer. Jag är mycket glad över att det äntligen hittats en lösning för ett familje-BB i Malmö, säger John Roslund (M) vice ordförande i sjukhusstyrelse Sus.

Även öron-näsa-hals-mottagning logopedi flyttar sin verksamhet från sjukhusområdet till Dockan samtidigt som RMC.

Elma Huskic