FLEXIBILITET. Skånetrafikens biljettsystem består av ett antal olika biljetter: enkelbiljett, 24-timmarsbiljett och 30-dagarsbiljett. Det är ett upplägg som passar de allra flesta resenärer och deras resmönster i normala tider. Våren 2020 är ingenting längre normalt, som bekant, vilket kräver en flexibilitet för att underlätta för resenärerna.

På grund av coronaviruset är det många som med kort varsel behöver jobba hemifrån, stanna hemma med symtom eller VAB:a. Då är den vanliga 30-dagarsbiljetten, som pendlare oftast väljer att resa med, inte ett attraktivt alternativ. Biljetten är mycket prisvärd för den som reser dagligen men uppenbart inte för den som bara hinner resa några dagar under biljettens giltighetstid.

Därför har Skånetrafiken nu tillfälligt infört en 7-dagarsbiljett som en del av det biljettutbud som de skånska resenärerna erbjuds. Priset för biljetten är ungefär en fjärdedel av priset för 30-dagarsbiljetten och den kommer att säljas till och med den 14 juni 2020, vilket är dagen innan den mycket uppskattade sommarbiljetten börjar säljas.

Läs gärna mer om 7-dagarsbiljetten här.

Helena Nanne