TANDVÅRD. Nu införs mobil tandvård för personer med misstänkt eller konstaterad covid-19 som behöver akut tandvård i hemmet. Sedan tidigare finns en särskild tandvårdsenhet i Malmö som är anpassad och utrustad för att ta emot patienter med covid-19. Mobil akut tandvård erbjuds till personer som inte har möjlighet att besöka den tandvårdsenheten i Malmö. Akut tandvård kan exempelvis vara tandvärk, när man slagit ut en tand eller har andra akuta besvär i munnen.

– Mobil tandvård i hemmet är en flexibel lösning som ökar tillgången till akut tandvård för den som är sjuk. Patienten slipper både resan till kliniken och att sitta i ett väntrum samtidigt som risken för smittspridning minskas, säger Niklas Larsson (C), ordförande för Folktandvården Skåne.

För den som är frisk har Folktandvården nio tandvårdsenheter i Skåne som erbjuder akut tandvård. Fram till den 30 juni erbjuder Folktandvården endast akut tandvård i Skåne.

Ville Trygg