TILLVÄXT. Under torsdagen (16/1) träffade vi LRF Skåne hemma hos familjen Rasmusson på Bosarps Gård. Här lever lantbrukarna Mårten och Johanna tillsammans med sina två små barn, tre hundar, 60 kor och 10 000 kycklingar.

Det var LRF Skåne, med ordförande Hans Ramel, som hade bjudit in till mötet för att sätta fokus på skånsk livsmedelsproduktion och skog.

Upphandlingar, byråkrati, konkurrens på olika villkor med bönder i andra länder, antibiotika och djurvälfärd var några av frågorna som diskuterades.

Just djurvälfärden var något som ligger värdparet varmt om hjärtat. Deras kor lever naturligt ute i det fria och Bosarps Gård har parollen ”Djuren ska ha det förbannat bra!”. Kycklingarna kläcks på gården och får växa långsamt på det ekologiska familjejordbruket.

Från Alliansens sida medverkade Carl Johan Sonesson (M), Anna Jähnke (M), Louise Eklund Bergström (L) och Patrik Holmberg (C).

Under mötet fick politikerna en rundtur på gården.

Från vänster till höger: Johanna Rasmusson, Bosarps Gård; Anna Jähnke (M); Patrik Holmberg (C); Louise Eklund Bergström (L); Carl Johan Sonesson (M); Mårten Rasmusson, Bosarps Gård; Hans Ramel, LRF Skåne.
Carl Johan Sonesson (M)
Patrik Holmberg (C), Hans Ramel (LRF Skåne)
Mårten Rasmusson (Bosarps Gård), Anna Jähnke (M)

Ola Obrant Andreasson