FORTH. Personalen på Hässleholms sjukhus, tillsammans med sjukhuschefen och sjukhusstyrelsen, firade i veckan (4/12) att man nu har kommit ett steg närmare byggandet av FORTH – Framtidens ortopedi i Hässleholm.

– Det är glädjande att regionen nu är redo och vi bara har att invänta kommunens detaljplan, innan vi kan ta det första spadtaget och höja kvaliteten på ortopedin i Hässleholm ytterligare några nivåer, säger Lars Lundberg (KD), ordförande i sjukhusstyrelse Hässleholm.

Ortopediverksamheten på Hässleholms sjukhus är en av de största i Sverige, och när projektet står klart kommer man bland annat att ha en ny byggnad på totalt 23 000 kvm med 6 operationssalar, 28 undersöknings- och mottagningsrum, 8 vårdplatser och 30 postop-platser samt en servicecentral.

– Beslutet är mycket välkommet, det är en viktig satsning för sjukvården i Skåne och Hässleholm. Den nya satsningen, tillsammans med det faktum att Hässleholm i framtiden inte behöver hjälpa till med bemanningen av ortopedin i Ystad, gör att vi nu verkligen har möjlighet att fortsätta utveckla FORTH, säger Adéle Ceimertz (M), 1:e vice ordförande i sjukhusstyrelse Hässleholm.

I matsalen på sjukhuset bjöds det på tårta, och såväl sjukhuschefen som sjukhusstyrelsens ordförande fick möjlighet att prata om FORTH och givetvis passa på att önska alla i personalen en god jul och ett gott nytt år.

– Genom FORTH kommer Hässleholms fantastiska sjukvårdspersonal med sin enormt höga kompetens äntligen få de bästa förutsättningarna för att kunna hantera och genomföra framtidens ortopedi. Det är en vinst av stor betydelse, för hela Skånes befolkning och i allra högsta grad för Hässleholms kommun, säger Agneta Olsson Enochsson (L), ersättare i sjukhusstyrelse Hässleholm.

– Det är oerhört viktigt att alla skånska sjukhus ska få möjlighet att utvecklas, med FORTH får Hässleholm en viktig pusselbit i att kunna utveckla sin fantastiska verksamhet inom ortopedi ytterligare, avslutar Åsa Kull (C), ersättare i sjukhusstyrelse Hässleholm.

Erik Hedenborg Bonde

På fotot från vänster: Agneta Olsson Enochsson (L), Adéle Ceimertz (M), Lars Lundberg (KD), Åsa Kull (C), Douglas Roth (M) och Pontus Lindberg (M). Foto: Simon Berneblad