JUBILEUM. I år firar Malmö opera 75 år, en opera som Region Skåne är huvudägare i. I söndags (22/9) firades detta med två utsålda konserter, vilket gav 3 000 gäster möjligheten att ta del av inslag från olika uppsättningar från de senaste 25 åren.

I rollen som ordförande för Malmö Opera var Per- Martin Svensson (M) tillsammans med VD Michael Bojesen värdar för kvällen och de tog emot gästerna med stolthet i en fantastisk miljö. Regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M), framförde ett jubileumstal och framhöll inte bara att Operan är Malmös, utan hela Skånes. Två andra gäster som var på plats var kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Det var första gången som Malmö Opera hade kungligheter som gäster. Kvällen inleddes med en middag på Operagrillen tillsammans kungafamiljen, landshövdingen Anneli Hultén och utvalda gäster från näringsliv och politiken. En gäst som varit med tidigare var Marianne Fröjd, som var en av dansarna när operan invigdes för 75 år sedan.

− Vilken kväll vi fick på Malmö Opera, säger Per- Martin Svensson. Jag känner mig stolt och hedrad över att få vara värd denna kväll tillsammans med Michael Bojesen. Jag vill tacka alla som förgyllde kvällen och har jobbat med det lyckade arrangemanget i en fullsatt salong, ni ska ha en stor eloge för ert arbete. Kvällens alla framträdanden fick mig att bli rörd av stolthet.

Camilla Andersson