DIGITALISERING. SOS alarm har lanserat en ny app kopplat till 112 den ska finnas där som en extra trygghet om någonting inträffar. Den ger information i realtid om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i din närhet allt för att du ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i din närhet.

Den som ringer 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. Utan appen behöver den hjälpsökande uppge adress eller beskriva var man befinner sig då SOS Alarm idag inte har möjlighet att positionera hjälpsökande. Något som kan fördröja hjälpinsatser och göra att insatser inte kommer i tid.

Ibland vet man kanske inte själv var man befinner sig men genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Och genom att man får snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas. Appen erbjuder en trygghet och hjälper även till att sprida snabb och viktig information till allmänheten när det behövs.

I appen kan användarna.

  • ringa 112 – därmed skicka sin exakta position till SOS Alarm
  • få information om olyckor som sker närheten
  • ta emot VMA (viktigt meddelande till allmänheten) och annan liknande krisinformation
  • få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips, instruktionsfilmer med mera
  • lära sig om andra viktiga telefonnummer, exempelvis till polisen och vårdguiden

Appen är gratis och kan laddas ned via appstore och google play

Theresa Lindahl