SKÅNSKA LANDSKAP. Under en treårsperiod vill Stiftelsen Skånska Landskap med sitt koncept ”Hela Skåne sover ute” locka fler att uppleva uteliv dygnet runt, året om.

Tanken med projektet ”Hela Skåne sover ute” är att få fler att upptäcka naturen både på dagen och natten. Tillsammans med naturum Skrylle, Söderåsen naturum, Naturskolan Lund och Skåneleden vill Stiftelsen Skånska Landskap inspirera till mer uteliv i den egna närmiljön. Stiftelsen vill locka de som inte tidigare vågat eller kunnat ta sig ut för att uppleva friluftsliv, just vid den tidpunkt på året när naturen är som vackrast.

Stiftelsen Skånska Landskap inspirerar till ett brett friluftsliv i 19 olika strövområden runt om i Skåne, som till exempel Snogeholm, Järavallen, Klåveröd och Vedema. Över hundra olika vandringsstigar, mtb-leder (mountain bike), rastplatser, vindskydd och ridleder finns för den som vill ut.

Camilla Andersson