NEUROPSYKIATRI. Den här veckan invigdes CEREB av regionråd Anna Mannfalk (M), verksamheten har varit igång sedan januari men torsdagen den 11 april var det dags för den officiella invigningen av lokalerna i Helsingborg. Verksamheten ligger centralt med närhet till både parkering, tåg och buss, vilket gör det lätt att ta sig till kliniken oavsett var man bor. Lokalerna är ljusa, luftiga med en hisnande utsikt och atmosfären varmt välkomnande.

Cereb är en privat vårdgivare med specialistkompetens inom neuropsykiatri. De utreder ADHD/ADD, autism samt övrig neuropsykiatrisk problematik såsom Tourettes syndrom. De utreder och behandlar patienter från hela Sverige i enlighet med det fria hälsovalet, i syfte att hjälpa personer med NPF att få en fungerande vardag. Att kunna få en diagnos och vård inom rimlig tid speciellt när det handlar om barn och ungdomar är oerhört viktigt.

– Då jag brinner för sjukvårdsfrågor är köerna och tillgängligheten i vården den fråga som står högst upp på dagordningen. Här ser jag att kliniker som CEREB kan hjälpa till att öka tillgängligheten för att få både diagnos ställd och behandling, säger Anna Mannfalk.

Theresa Lindahl