UPPDATERAD. ”1177 Vårdguiden” har fått ny form och en mer användarvänlig uppbyggnad. Med en väl fungerande digital informationstjänst på nätet – dygnet runt – hittar fler vårdsökande nu förhoppningsvis rätt vård snabbare, vilket är en förutsättning för att vårdköerna ska kunna kortas.

Ingen borde behöva uppsöka fel vårdmottagning för att bli sittande eller bara skickas hem utan att ha fått det stöd man eftersöker.

På 1177.se kan alla läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter. Man kan också hitta kontaktuppgifter till vårdmottagningar och logga in för att kontakta vården, eller för att ta del av sin journal. E-tjänsterna erbjuder personlig kontakt för rådgivning eller tillfälligt psykologiskt stöd.

Hälso- och sjukvårdsbarometern visade nyligen att 65 procent av skåningarna har mycket stort eller ganska stort förtroende för 1177.

Jonas Duveborn