PRIMÄRVÅRD. Fast läkarkontakt och ihållande kvalitetsarbete ger resultat. Under torsdagen tilldelades Vårdcentralen Anderslöv utmärkelsen Skånes bästa vårdcentral. Idag besökte primärvårdsnämndens ordförande och vice ordförande verksamheten för att gratulera.
Det är viktigt att lyfta våra goda exempel, våra medarbetare runt om i Skåne gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger Birte Sandberg (C), primärvårdsnämndens ordförande som besökte vårdcentralen tillsammans med vice ordförande Caroline Hedenström (M).

Varje år delar Region Skåne ut priset för Skånes bästa vårdcentral – i år vann Vårdcentralen Anderslöv utmärkelsen för andra gången i rad. Idag gratulerades vinnarna på plats på sin vårdcentral av primärvårdsnämnden som också fick träffa medarbetare och se verksamheten.

– Våra vårdcentraler är grunden för att hela sjukvårdskedjan ska fungera och vi behöver se till varje vårdcentrals förutsättningar och behov. Det finns många goda exempel som vi kan dra lärdom av, säger Birte Sandberg (C), ordförande i primärvårdsnämnden som är driftsnämnd för alla offentligt drivna vårdcentraler i Region Skåne.

Det finns mycket att göra för en bättre fungerande primärvård, men inte minst frågor om kontinuitet och trygghet är faktorer som spelar stor roll. Arbetet med en fast vårdkontakt för fler är också något som kommer ge resultat.
– Hårt och kontinuerligt arbete har lönat sig för Vårdcentralen Anderslöv, det är tydligt att just kontinuiteten skapar en bättre och tryggare vård för patienten och en bra arbetsplats för personalen, säger Caroline Hedenström (M), 1:e vice ordförande i primärvårdsnämnden.

Johanna Sturesson