KOLLEKTIVTRAFIK. Idag invigdes de nya elbussarna som börjar trafikera Landskrona imorgon den 19 januari. När de nya bussarna har kommit igång är Landskronas stadsbusstrafik helt och hållet elektrifierad. Det innebär att Landskrona är den första skånska kommunen, men också den största svenska kommunen, vars busstrafik drivs till hundra procent av el. Det ger Landskronaborna mer bekväma, miljövänliga och tysta bussar.

Det är glädjande att Landskrona som första kommun ut i Skåne kan erbjuda en helt elektrifierad busstrafik. Elektrifieringen sprider sig i hela Skåne och det är helt i linje med vår vision för teknikutvecklingen och moderniseringen av kollektivtrafiken”, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden som invigde de nya bussarna tillsammans med bland andra Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Läs gärna mer här: https://www.mynewsdesk.com/se/skanetrafiken/pressreleases/landskrona-foerst-i-skaane-med-helelektrifierad-stadsbusstrafik-2825749

Helena Nanne