BUDGET. Media har naturligtvis uppmärksammat tisdagens budgetbeslut i Region Skåne, då regionfullmäktige slog fast att det är Allians för Skånes budget som gäller år 2019.

Trelleborgs Allehanda berättar: ”Regionens budget antagen efter maratondebatt” (ej online):

Debattglada fullmäktigeledamöter har från 9.30 på måndagen till 17.30 på kvällen, och från 8.30 till 15.05 på tisdagen debatterat de olika budgetförslagen och vad det egentligen handlar om.

Sydsvenskan rapporterar också: ”Hårda krav på sjukvården trots skattepumpad budget”:

De stora sjukhusen – Sus, Helsingborg och Kristianstad – har inte klarat att hålla budget de senaste åren, och den skånska hälso- och sjukvården går mot ett underskott runt en miljard kronor även för 2018. Sjukhusen får hjälp att plåstra om de gamla såren genom ett tillskott på 705 miljoner.

Man skriver även om prioriteringen att fokusera på sjukvård och kollektivtrafik framför annan verksamhet: Skånsk kultur riskerar få mindre bidrag.

Norra Skåne skriver: ”Alliansens regionbudget klubbad”:

Primärvården får 371 miljoner. Vårdcentralerna ska utgöra 25 procent av den totala sjukvården, mot dagens 16, om några år.

Även SVT och Sveriges Radio rapporterar. SVT: Region Skånes budget för 2019 klubbad. P4 Malmöhus: Tisdagens 17.30-sändning (spola till 1:05 in i klippet).

Gustav Lundblad