BUDGET. I en debattartikel i Sydsvenskan den 20 november https://www.sydsvenskan.se/story/region-skanes-ekonomi lanserade Allians för Skåne budgeten för 2019. Samma dag hölls en presskonferens där budgeten presenterades. Överlag har budgeten mottagits väl i media. Inte minst välkomnas satsningen på primärvårdsmiljarden.

Alliansstyret i Region Skåne vill satsa kraftigt på primärvården, framgår av deras budgetförslag. 2019 avsätts 371 miljoner kronor extra och totalt en miljard under hela mandatperioden.” Så lyder inledningen på artikeln om Alliansbudgeten i Kristianstadsbladet, dagen efter pressträffen.

Skånska Dagbladet rubrik på samma nyhet är ”Stränga sparkrav kombinerade med en miljardsatsning på den skånska primärvården och bättre kollektivtrafik.”

SVT rapporterade på tisdagseftermiddagen om en miljardsatsning på primärvården och skrev: Det nya alliansstyret i region Skåne presenterar på tisdagen sin budget. Skatten höjs och pengarna ska gå till satsningar på primärvård och bättre tågtrafik. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/region-skane-miljardsatsning-pa-primarvarden SVT hade å sin sida en pedagogisk genomgång av Alliansens budget under parollen: Så påverkas du av Alliansens budget https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sa-paverkas-du-av-alliansens-budget

Radio P4 Malmöhus skriver följande: Stor satsning på vårdcentralerna och sparkrav för att få bukt med underskottet, det är några av delarna i regionbudgeten som det nya alliansstyret presenterade på tisdagen. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=7094495

Sara Wettergren