VÄRNA SKÅNE. Det är bara två dagar kvar till valet och opinionsmätningarna duggar tätt. Intressant är att den knappa rödgröna nationella ledningen i opinionen verkar minska raskt under valrörelsens sista vecka.

I de senaste två dagarnas mätningar från Skop har blockskillnaden varit 0,1 procentenheter respektive 1,1 procentenheter – att jämföra med runt 4 procentenheter tidigare.

I dagens mätning från Sifo var skillnaden 1,4 procentenheter. För bara en vecka sedan var den runt 5 procentenheter. I senaste Inizio är differensen 0,9 procentenheter. Endast Demoskop har stuckit ut denna vecka, med tre procentenheters ledning för de rödgröna. Samtidigt har man också publicerat en mätning med 0,9 procentenheter.

Lägg till att alliansens partiledare ständigt får högst betyg efter de viktiga TV-debatterna. Det kommer att bli jämnt på söndag och alliansen har medvind.

Gustav Lundblad