VÅRDA SKÅNE. Vid tisdagens regionfullmäktige fick Kristdemokraterna igenom ett förslag om att möjliggöra kortare väntetider för ögonbottenundersökning för diabetiker med hjälp av optiker med högre utbildning (optometrister). Hela fullmäktige röstade faktiskt rätt – ja till KD:s motion!

Tyvärr sa både de rödgröna och SD nej till Kristdemokraternas andra motion, om att utreda behovet av att införa fler fyrhjulsdrivna ambulanser i Skåne. Den motionen blev nedröstad. Olyckligt. Trots att väldigt många skåningar bor på landsbygden och att det inte är lätt att ta sig fram överallt. Särskilt inte när vädret är som det är just nu.

I debatten om fler filer på E6, där alliansen besegrade det rödgröna styret, visade man på hur orimligt det är att medelhastigheten vid exempelvis Lomma under en halvtimme varje dag går ned under 50 km/h! Det behövs fler filer på E6:an för att minska trafikstockningen och ge fler möjlighet att resa och pendla i vårt landskap. Tack vare vinsten för en moderat motion ska Region Skåne nu verka gentemot regeringen för att E6 ska få sex filer.

Gustav Lundblad