VÅRDA SKÅNE. KD välkomnar det nya beskedet om Simrishamns sjukhus: Inför torsdagens sammanträde i regionstyrelsen tillkännagav vågmästaren SD att man anslutit sig till alliansens linje – att inte bifalla styrets förslag att ta över sjukhuset i Simrishamn i egen regi.

Beskedet innebär att styret inte kommer att kunna få sin vilja igenom när det gäller Simrishamns sjukhus.

– Jag är glad över att patienterna i sydöstra Skåne inte längre behöver oroa sig för att S och MP ska söndra en välfungerande verksamhet, kommenterar Birgitta Södertun (KD), gruppledare i Region Skåne.

– Sjukvården i Skåne har stora problem. Att av ideologiska skäl gå in och ta över en välfungerande privat verksamhet i egen regi, är fel väg att gå. Förhoppningsvis kan det rödgröna styret nu fokusera på mer genomtänkta åtgärder för att förbättra vården, säger Birgitta Södertun.

Gustav Lundblad
Mattias Svensson