VÅRDA SKÅNE. Ovanligt många regionpolitiker från alliansen kunde i dag ses på Stora Torg i Kristianstad. I alla fall brukar inte så många på en gång uppträda i samlad tropp.

De fyra allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna höll nämligen en alliansdag under temat ”Dialog för ett bättre Skåne”. Och vad passade då bättre än att sätta av lunchen för att fika med medborgarna på torget?

Det blev en bra uppföljning efter en förmiddag då politikerna kunnat träffa företrädare för intresseorganisationer: handikappförbunden, patienter och brukare, fackföreningar och näringslivsorganisationer. Avsikten med dagen var att samla åsikter, impulser och utmaningar att kunna omsätta direkt i regionpolitik men också att förbereda inför nästa mandatperiod.

– Inspelen från både organisationer och vanliga skåningar hjälper oss att skärpa vår politik, säger Carl Johan Sonesson (M)

Och var det inte så att solen kom fram när väl de fyra partiernas banderoller vajade tillsammans med alliansens orange? Kaffet smakade i alla fall och det blev en kickstart för mandatperiodens sista år (och det sista i opposition).

Peter J Olsson