VÅRDA SKÅNE. I förra veckan höll Alliansen i Region Skåne och Ängelholm ett öppet möte om att ryggkirurgin på Ängelholms sjukhus ska stoppas. De över 100 deltagarna uppmanade till att starta opinion och försöka att stoppa dessa planer.

Därför startade Liberalerna i fredags en digital namninsamling och på bara några dagar har nästan 700 personer skrivit under och det har kommit in över 200 kommentarer som vill se till att stoppa regionstyrelsens beslut den 7 februari.

Namninsamlingen går att nå här . Skriv under och dela med dina vänner på sociala medier.

– Det här otroliga engagemanget visar att ängelholmsborna inte är beredda att riskera sitt sjukhus, det är inte alliansen heller. Ryggortopedin är idag en omtyckt och välfungerande verksamhet, slå inte sönder den, säger Gilbert Tribo (L) oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Hjälp oss att stoppa detta vansinniga beslut, hjälp oss att rädda Ängelholms sjukhus! Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna måste backa från avvecklingen av ryggkirurgin av Ängelholms sjukhus innan det är försent.

– Nu måste Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna tänka om, är styret beredda att äventyra hela sjukhusets framtid bara för ideologins skull? säger Gilbert Tribo (L) oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Mattias Brage