Foto: Christiaan Dirksen.

VÅRDA SKÅNE. På Opposition Skåne har man tidigare kunnat läsa att Socialdemokraterna och Miljöpartiet tillsammans med Sverigedemokraterna planerar att inte längre upphandla den framgångsrika ryggortopedin på Ängelholms sjukhus. Aleris utför årligen omkring 5000 mottagningsbesök, 500 slutenvårdsoperationer och 500 blockader på Region Skånes uppdrag, med nöjd personal, hög kvalitet och med hög effektivitet.

Nu rapporterar Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio om att både Ängelholms sjukhusläkarförening och ortopeder i Helsingborg uppmanar Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna att tänka om. Skälen är bland annat att patienter kommer att få vänta längre på vård och att kvaliteten kommer bli sämre eftersom regionen inte kommer kunna behålla specialistläkarna som nu jobbar för Aleris i Ängelholm.

I dag, torsdagen 26/1, kommer ett offentligt möte hållas klockan 18:30 i hörsalen på Järnvägsmuseet där representanter från Allians för Skåne deltar för att svara på frågor om sjukvården i Ängelholm.

Johan Folin