DEBATT. Region Skåne har sedan den nuvarande styrande minoriteten med S och MP tillträdde dragits med stora underskott och röda siffror. Därför finner jag det minst sagt anmärkningsvärt att styret inte anstränger sig mer att se över sina egna kostnader, speciellt de som är helt onödiga och som rimmar illa med ord som reformstopp och besparingar.

En sådan sak är att man trots att vi har fina och anpassade lokaler i t.ex. både Kristianstad och i Malmö väljer att lägga nämndssammanträden på konferenslokaler och andra platser som regionen behöver betala extra för. En god hushållning med resurser och att leva som man lär är två saker man kan förvänta sig av ett styre som ville lägga ytterligare skattepålagor på skåningarna och som skär ner på samhällsservicen i Skåne. Att se över hur och var politiska sammanträden hålls må kanske inte rädda Region Skånes ekonomi men att så att säga städa trappan ovanifrån är viktigt om man kräver skåningens förtroende.

Patrik Holmberg (C)
regionfullmäktigeledamot, Region Skåne