VÄRNA SKÅNE. På dagens regionfullmäktige inledde regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) med att säga att styret har ’skapat en ännu större arbetsmarknad’ i Öresundsregionen.

Verkligheten är att styret med Henrik Fritzon i spetsen har bidragit till att genomföra de insatser som på grund av ID-kraven har rest en mur genom Öresundsregionens arbetsmarknad.
”På förre regionfullmäktige erkände Henrik Fritzon att han inte ställt ett enda krav för att Region Skåne genom Skånetrafiken skulle bidra till att genomföra ID-kraven. Fritzon krävde inte att regeringen skulle betala för kostnaderna. Inte heller krävde han att id-kraven skulle genomföras på ett så smidigt sätt som möjligt. Fritzons undanfallenhet har kostat skåningarna tusentals timmar och Region Skåne miljoner” säger Niels Paarup-Petersen (C)
”Att påstå att S och MP styret senaste året har skapat en större arbetsmarknad är att tala osanning. Verkligheten är den precis motsatta.” säger Niels Paarup-Petersen (C)
Vid dagens regionfullmäktige hade Niels Paarup-Petersen (C) lämnat in en fråga om huruvida Henrik Fritzon (S) kan garantera att Skånetrafikens underskott, som uppstått på grund av ID-kraven, inte kommer påverka den skånska kollektivtrafiken negativt. Frågan var baserat på Fritzons svar under förre regionfullmäktige.
Henrik Fritzon (S) vägrade dock att besvara frågan och lämnade över till Stefan Svalö (S) som inte var närvarande. Fritzon besvarade inte heller direkta frågor i samband uttalandet om att styret ’skapat en ännu större arbetsmarknad’.
”Att inte ens våga besvara frågor är inte värdigt den ledande politikern i Skånes politiska församling. Henrik Fritzon (S) stod inte upp för skåningarnas intresse i samband med införandet av ID-kraven. Och nu vågar han inte ens stå upp i talarstolen och försvara sina egna handlingar och egna ord. Skamligt,” avslutar Niels Paarup-Petersen.
Nova-Jeanette Nilsson