VÄRNA SKÅNE. Igår rapporterade flera medier om den mörkläggning som sker av Region Skåne när det gäller dokument om granskning av olika vårdcentraler som Kristianstadsbladet har blivit nekade att få ut. Denna mörkläggning sker trots att Region Skåne under förra mandatperioden valde att offentliggöra exakt likadana dokument. Liberalerna anser att hanteringen är ytterst anmärkningsvärd och kommer att ställa en fråga till regionfullmäktige där Liberalerna kräver en förklaring till varför media nekas tillgång

– Jag är oerhört kritiskt till hur Region Skåne väljer att hantera den här frågan.  Jag förutsätter att styret tar initiativ för att lösa den här situationen omedelbart, säger Gilbert Tribo (L) gruppledare.

– Det ska mycket till om dokument ska hållas hemliga, då offentlighetsprincipen är en så pass fundamental del av vår demokrati och något som vi bör värna, säger Gilbert Tribo (L) gruppledare    

– Frågan är vilken annan information som kommer att hållas hemlig med motiveringen att den anses vara för känslig. Det är en farlig väg att vandra, säger Gilbert Tribo (L) gruppledare. 

Mattias Brage