Redan i valet varnade Liberalerna för att valfriheten för skåningarna var hotad med Socialdemokraterna vid makten. Efter en lång tids signaler från de privata vårdgivarna om bristen på intresse och dialog från styret, Väljer nu Aleris att säga upp sitt avtal inom grå starr. Det finns en betydande risk att detta inte är den sista privata vårdgivaren som funderar på att avbryta sitt samarbete med Region Skåne. Med anledning av detta ställer Gilbert Tribo oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden en fråga till Anna Lena Hogerud (S) Om styret tar några initiativ för att förbättra kontakten och dialogen med de privata vårdgivarna.

– Det är djupt oroande att styret så nonchalant väljer att bortse från alla de privata alternativ som dagligen gör stora insatser för skåningen. Nu måste styret reparera den skada som är skedd och se till att förbättra kontakten och dialogen med de privata vårdgivarna innan det är försent, säger Gilbert Tribo (L) oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Liberalerna kommer alltid att stå upp för skåningens rätt att välja själv. Det är särskilt viktigt för människor som behöver mycket sjukvård att få välja det alternativ som passar den enskilde bäst, säger Gilbert Tribo (L) oppositionsledare i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Mattias Brage