DSC_0151På gårdagens möte med sjukvårdsnämnd Kryh behandlades ett yttrande inför nästa års budget. Dokumentet är på totalt 14 sidor, varav så lite som ett stycke handlar om att operationslokalerna i Hässleholm behöver renoveras.

Eftersom alliansen kommer att lägga egna budgetförslag avstod vi från att delta i beslutet.

Nu försöker ordföranden i Kryh, Maria Nyman Stjärnskog (S), få det att verka som att Alliansen inte är med på den angelägna investeringen i Hässleholm (Norra Skåne, 20 aug). Det har hon inte mycket för.

– Alliansen i Kryh prioriterar Hässleholm och det vet Maria eftersom vi har betonat det ända sedan nämndens första möte. Dessutom sa vi igår att skrivningen i socialdemokraternas dokument gott kunde varit skarpare till Hässleholms favör. Men om Maria tror att vi ska gå med på 14 sidor text bara för att ett stycke är bra, då är hon snett ute, säger Per Einarsson (KD), andre vice ordförande i nämnden.

Att Alliansen i Kryh prioriterar renoveringen kommer dessutom framgå av protokollet som blir offentligt nästa vecka.

Mattias Svensson