På söndag (28/6) inleds årets politikervecka i Visby med Centerpartiets dag. Därpå följer Socialdemokraternas, Kristdemokraternas, Sverigedemokraternas, Miljöpartiets, Moderaternas, Vänsterpartiets – och Folkpartiets (5/7). Från oppositionspartierna i riksdagen kommer nog mycket att handla om att visa på alternativa lösningar till den politik som S och MP försöker föra – även om det är en annan än den de före valet sade sig vilja föra. Flera av Opposition Skånes medarbetare är på plats och kommer att rapportera från intressanta seminarier och utspel, kanske gör någon av dem – trotz allt – någon observation värd att knorra över.

Foto: Mariann Holmberg, CC 2.0

Almedalen. Foto: Mariann Holmberg, CC 2.0

Partiernas ekonomiska seminarier är alltid intressanta. Därutöver är det givande att reflektera över de olika teman som partierna har valt. Hur står de sig mot det gigantiska påverkansarbete som myndigheter, näringsliv och organisationer bedriver. Region Skåne försöker till exempel dra blickarna till Öresundshuset, där några av de mer inflytelserika oppositionspolitikerna i regionen kan höras. På plats i Visby finns bland annat regionråden Carl Johan Sonesson (M) och Pontus Lindberg (M), samt gruppledaren Birgitta Södertun (KD).

Jonas Duveborn