Redaktionen för Opposition Skåne beslöt att ställa in resan till Blåkulla, eftersom det tydligen saknades superbussar på sträckan, och de skulle varken stanna i Sätaröd eller Knislinge. I stället beslöt vi oss för att vara snälla och fylla påskägg och andra presenter till politiker och andra – i Skåne eller på riksplanet. Med några äggande liknelser om våra kacklande förtroendevalda är det dags att duka upp en påskbuffé från politikens värld. För att undvika illasinnade misstankar vill vi påpeka att nästan inga politiker är några ägg själva, om än partierna i lite olika grad kan tänkas innehålla spår av nötter. Så se upp!

IMG_2945 - version 2

Hipstervågen gäller fortfarande. Alla manliga politiker tilönskas därför ett rejält påskskägg.

* Som sig bör går det första påskägget till regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S). Vi vet vad han önskade slippa: Offentliga prognoser som tydde på en regionekonomi på väg utför. Vi anar vad han ville få: Ett tredje sjukhus någonstans mittemellan Lund och Malmö. Men det blir alldeles för lätt ett förlorat ägg så vi ger honom något snabbare: Två upprustade toppmoderna sjukhus, ett i Lund och ett i Malmö. Då blir sjukvården bra! Budgetprognoserna får han på köpet!

 

Påskägg

Allierade påskägg

* Alliansens företrädare i regionen Carl Johan Sonesson (M), Gilbert Tribo (FP), Birte Sandberg (C) och Birgitta Södertun (KD) samsas fortfarande, inte om ett stort ägg, utan om en hel korg med många godsaker. Det blev ju till och med en del choklad över när Miljöpartiet drog från femklövern. Som kompensation fick de en trevlig webbtidning!

* Henrik Fritzons motsvarighet i regeringskansliet Stefan Löfven gottar sig fortfarande åt julen och decemberöverenskommelsen och försöker stoppa in så mycket som möjligt i en vårbudget. Hur det lyckas får vi se på andra sidan pingst. I påsk gäller precis som för mustfabrikanterna samma smak som i julas.

* Styrets övriga nio regionråd finns det inte riktigt ägg så det räcker till allihopa. Och vi vet att alliansens nämndsledamöter gärna ger dem ett antal idéer att arbeta med i sina nämnder. Några får dock egna: Märta Stenevi (MP), vice ordförande i regionen och ansvarig för personalrekrytering, får en påminnelse om att den uteblivna skattehöjningen gör det billigare att ge ordentliga löner.

* Hennes partikollega och parhäst Anders Åkesson (MP) vill gärna ha vårdhundar som förbättring, men det är han inte ensam om – så han får i stället en vårdpåskhare!

Vårdpåskharar med presidenthustrun Nancy Reagan.

Vårdpåskharar med presidenthustrun Nancy Reagan, eller är det Anders Åkesson?

* Årets omelett är förstås Sverigeförhandlingen om ny höghastighetsstambana, ty en smaklig omelett kan som bekant inte göras utan att det knäcks lite ägg. Och årets knäckningskockar är då förhandlarna HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman. Var tåget ska gå är en annan femma. Oavsett var lägger vi en påbörjad HH-förbindelse i påskägget till Helsingborgs starke man Peter Danielsson (M).

* Ännu mer förlorade ägg är de som utrikesminister Margot Wallström (S) tappade i den heta oljesanden i Saudiarabien. Befogad kritik visserligen, men om den framförs så att man måste be om ursäkt missas hela poängen, ja det blir nästan pannkaka av det.

Marsipangrisen på påskbordet är även i år vi skattebetalare, som ständigt slaktas på nytt för att betala allt och ändå likt Särimner åter lägger på hullet för att nästa år kunna glädja fogden igen.

Glad påsk!