Efter press från Allians för Skåne blir nu ytterligare en alliansreform verklighet – trots att vi inte ingår i den styrande minoriteten påverkar vi det rödgröna styrets politik.

Birgitta Södertun (KD).

Birgitta Södertun (KD).

Unga vuxna med psykiska besvär kommer nämligen nu att garanteras en fast kontaktsköterska efter första besöket i psykiatrin. Detta sedan alliansen drev igenom detta på hälso- och sjukvårdsnämnden i januari. I och med att S och MP styr i minoritet har man tvingats rätta sig efter alliansens politik.

Beslutet klubbas nu i beredningen för psykiatri, primärvård och tandvård.

– Det är glädjande att minoritetsstyret tar till sig och nu inför detta stöd för unga vuxna som bland annat jag själv drivit på för, säger Birgitta Södertun, gruppledare för Kristdemokraterna i Region Skåne.

Gustav Lundblad