De socialdemokratiska turerna om akuten i Trelleborg fortsätter att kosta dem förtroende. Regionalt och framförallt lokalt i Trelleborg drev de ju en hård kampanj för nattöppet på akuten. Kanske var det som gjorde att de vann kommunvalet i kommunen.

På regionfullmäktige i förra veckan pressades de hårt i frågan, bland annat av Trelleborgs moderata kommunalråd Ulf Bingsgård, som också sitter i regionfullmäktige.

Motargumentet från Henrik Fritzon (S) var att de formellt sett inte lovat något, vilket ifrågasattes av bland annat Bingsgård. Nog var det inte detta intryck som getts väljarna i Trelleborg?

Detta har nu fått S-politikern Tim Lundgren att lämna Socialdemokraterna och söka medlemskap i Moderaterna, rapporterar Skånska Dagbladet.

– När man nu fått makten i både regionen och kommunalt i Trelleborg gäller inte löftet längre. Det känns inte bra att man inte håller sina löften till medborgarna, säger han i tidningen.

Om det blir fler folkvalda socialdemokrater som hoppar av vet vi inte, men det kanske borde påverka en och annan väljare som känner sig sviken.

Peter J Olsson