Carl Johan Sonesson.

Carl Johan Sonesson.

Ord är viktiga. Diskussionen om antalet vårdplatser på Helsingborgs lasarett har varit föremål för en lång debatt om avancerad sjukvård i hemmet och bristen på vårdpersonal. Under 2014 blev vårdplatserna en del av Socialdemokraternas retorik om krisen i den skånska vården. Fler vårdplatser skulle det bli, bara S vann valet.

Efter maktskiftet blev regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) följdriktigt tvungen att vidhålla sin kritik. Så när frågan om bristen på vårdplatser i Helsingborg kom upp i Sydsvenskan (7/2) talade han om hur akut situationen var och att han avsåg att kalla till ”krismöte”, förhoppningsvis ”inom två månader”.

Detta fick Carl Johan Sonesson (M) att på regionfullmäktige i dag fråga om det är så här Henrik Fritzon brukar prioritera.

–  Om något är att beteckna som kris i Fritzons värld så vet vi nu att det har en handläggningstid på två månader, kommenterade Carl Johan Sonesson.

Jonas Duveborn