Henrik Fritzon i debatt mot Pia Kinhult. Foto: News Øresund - Johan Wessman © News Øresund (CC BY 3.0)

Henrik Fritzon i debatt mot Pia Kinhult. Foto: News Øresund – Johan Wessman
© News Øresund (CC BY 3.0)

I mitten av januari stänger dagakuten vid Trelleborgs lasarett kl. 20 i stället för kl. 22. Detta går stick i stäv med Socialdemokraternas vallöften om ökat öppethållande.

”Vi tror inte att man får en bättre eller mer kostnadseffektiv vård för att man minskar den akuta vården på de mindre sjukhusen”, sa Henrik Fritzon i Trelleborgs Allehanda (30/8).

”Vinner vi valet i Region Skåne kommer vi att förbättra och utveckla vården i Trelleborg på flera sätt”, skrev han i en debattartikel i samma tidning dagen före valet (13/9). Och fortsatte: ”Vi socialdemokrater har hela tiden varit mycket kritiska till stängningen av akutmottagningen nattetid. Vinner vi valet kommer vi att öppna akutintaget för ambulanser dygnet runt igen.”

Nu när Henrik Fritzon är regionstyrelsens ordförande och högst ansvarige politiker i Region Skåne har Ulf Bingsgård (M) lämnat in en interpellation för att få veta när Henrik Fritzon ändrade uppfattning om nattakuten på Trelleborgs lasarett – och varför.

Sveket har debatterats mycket i Trelleborgs Allehanda, bland annat i denna debattartikel av Ulf Bingsgård och Stefan Lamme.

Jonas Duveborn